Tutorial : Create Page dan Ambil Url

10:10:00 PM



Ni tuto untuk new blogger je kot ^^ yg dah tahu tu duduk diam-diam sambil makan popcorn. Eh ? ada ke camtu -.-" Okayy, suka hati la. :P jom tutooooo :)

1. Dashboard > Pages

 Klik untuk tumbesaran sihat

2. Pilih blank page

Klik untuk tumbesaran sihat

3. Lepas dah klik tu, dia akan keluar macam kat bawah ni. Ikut suka hati korang la nak buat page tentang apa. Contohnya : about me, Freebies, tuto.

 

Publish page :)

Untuk ambil URL link page tu pulak, tekan "view" then, copy link ^_^

You Might Also Like

4 Commentor(s)

  1. Thanks for sharing this...
    Wilma amat2 memerlukan tuto nie ^_^

    ReplyDelete
  2. saya dah try publish page to , tp knape bile view , dy tulis page not found ye ? help me :'(

    ReplyDelete
  3. @anna eyra Jadi eyra. Cuba buat betul-betul. Kalau tak jadi lagi bagitau fafa dekat ask.fm okay

    @anna eyrawelcome wilma :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD