Tutorial : Cute AudioPlay Player

9:30:00 AM

 
Untuk music player yang ni, comel + kecikk ^^ Ehhehehe, sila terasa -.- Autoplay, so, senang sikit kan ? Okay, jumm tuto :)


 Contoh player 

1. Klik SINI dulu ye. Then, buatlah apa yang korang suka.
2. And then, CLICK SINI. Search lagu favourite korang and akan keluar macam kat bawah ni. Kalau tak keluar macam kat bawah ni, maksudnya lagu yang korang search tu takde

3. Bila dah keluar, klik link lagu yang korang search tadi macam gambar di atas.
4. Copy code yang dalam HTML embed tu. Then, bukak microsoft word korang. Paste code tadi dalam tu. 

5. Kemudian, copy code macam yang dihighlight kat atas tu. *Dari http sehingga mp3*
  
Step seterunya, pergi ke website INI







2. Isikan apa yang patut.

Red - (1) URL lagu korang. Yang korang copy dari microsoft office tadi.

Blue - (2) Tick la mana yang korang suka. Dua-dua pon boleh.

Purple - (3) Number repeat. 

Green - (4) Tick macam aku buat tu.

Yellow - (5) Pilih mana yang sukaa. better clik yang bawah sekali, comel sikit.



6. Generate code.

7. Copy code, paste kat html/Javascript. 

Caranya : Layout > Add A Gadget > Choose HTML/Javascript and paste code tu. SIAP !


 
Assalamualaikum
Blog Author : FafaKyraa 

You Might Also Like

0 Commentor(s)

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD