Tutorial : Cute MP3 Player

5:54:00 PM

 

Dulu, fafa suka sangat guna MP3 ni. Ada colour + cute. Then, boleh matching dengan wana blog. Lagipun, mp3 ni takde la serabutt sangat fafa nengokk nye ^^ Cute je. Nak jugak ? Jom belajar :P


Contoh ^^



1) CLICK INI dulu and then buatlah apa korang suka ^^
2) And then, CLICK SINI. Search lagu favourite korang and akan keluar macam kat bawah ni. Kalau tak keluar macam kat bawah ni, maksudnya lagu yang korang search tu takde


3. Bila dah keluar, klik link lagu yang korang search tadi macam gambar di atas.
4. Copy code yang dalam HTML embed tu. Then, bukak microsoft word korang. Paste code tadi dalam tu. 

5. Kemudian, copy code macam yang dihighlight kat atas tu. *Dari http sehingga mp3*

Now, bukak website INI. Step berikutnya sila rujuk gambar di bawah.


 

1. Clik GENERATOR
2. Paste code lagu yang korang copy di microsoft tadi.

3. Di bahagian AUTOPLAY tukarkan 0 kepada 1
4. Okay, dekat bahagian CATEGORY tu tukar kepada COLORS kalau korang nak edit colour.
5. Copy code dalam HTML code tu.

Then, macam biasa paste kat HTML/Javascript kat blog korang tu. 
Caranya : Layout > Add A Gadget > Choose HTML/Javascript and paste code tu. SIAP !

Assalamualaikum
Blog Author : FafaKyraa

You Might Also Like

0 Commentor(s)

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD