Tutorial : Daftar SHOUT BUSUK Untuk Blog

7:00:00 AM

 

1.Pergi ke SHOUT BUSUK
2.Tekan "Sign Up"

3.Isi Semua maklumat dan setelah selesai isi segala maklumat, tekan "Submit" 
ATAU korang boleh login guna facebook je ^^ 


Sekarang semua nye sudah selesai ! Korang perlu login balik tau.

4.Isi/letak Nama dan password korang dibahagian "Username" dan "password".
Dan tekan 'Submit'



All Done! korang dah ada Acc SHOUT BUSUK !
korang edit edit la kotak Cbox korang bagi cantik. Edit macam biase, mcm korang edit. Tekan je kat mana-mana. nanti comel la SB korang tu ^^

Cara Nak Ambil Code SHOUT BUSUK :

1. Customize dulu bagi sampai puas hati. Then automatic dia akan tergenerated sendiri. Copy kod dalam kotak macam kat bawah ni.
2. Kalau nak privatekan cbox, korang adjust width dan height.

Width : 200
Height : 110


Cara Nak Letak Dalam Blog :
Copy Code Cbox Anda > Dashboard > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript > Paste > Save.

You Might Also Like

0 Commentor(s)

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD