Tutorial : Floating Youtube ( Autoplay )

8:07:00 AM

 

Hadoii, fafa pun tak tahu nak jelaskan camne. Utube terapung. Apa kata, kalau korang try je sendiri. Hehehehe..

1. Layout > Add A Gadget > Choose HTML/Javascript.
2. Copy code kat bawah ni dan pastekan kat ruangan HTML/Javascript tu. 

<div style="POSITION: fixed; bottom: 2px; left:6px;"><div style="MARGIN-LEFT: .1em; MARGIN-RIGHT: .1em" class="linkopacity" href="#" rel="nofollow" target="_blank" imageanchor="1"><span style="background-color: #FAFAFA; padding: 13px 9px; border: 2px solid #F2F2F2; solid;color:#F2F2F2;"><object width="60" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/iTqZH1MrIDk?version=2&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/iTqZH1MrIDk?version=2&autoplay=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="60" height="25"></embed></object></span></div></div>
 
3. Sekarang preview dulu, baru save ! Tadaa.. Siap :)

NOTA TANGAN :
Merah : Boleh tukar kepada left/right.
Oren : Warna-warnanya korang godek la sendiri, haha. CLICK HERE.
Biru : Tukarkan code lagu tu sebab lagu kat atas tu memang sesaje ambik. Taktahu lagu apa dah. Ambik kat Youtube eh :D Kalau tak tahu nak ambik code camne, ikut gambar kat bawah ni.


Klik untuk tumbesaran sihat

1. Cari lagu di YOUTUBE ni.
2. Then, ambik URL macam yang ditunjukkan dalam gambar atas ni. Pastikan code korang diambil selepas v=.

You Might Also Like

0 Commentor(s)

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD