Tutorial : Hide Youtube Player

2:27:00 PM

 

Tutorial yang ni untuk hide youtube player. So, youtube takkan munculkan dirinya dalam blog korang. Suara dia je yang bunyi. Haha ! Creepy :P K, sudahlah mengarut cik bedah -.-
 
1. Layout > Add A Gadget > Choose HTML/Javascript.
2. Copy code kat bawah ni dan pastekan kat ruangan HTML/Javascript tu. 

<center><object width="0" height="0"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Lf9OgcXV5cE?version=2&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/Lf9OgcXV5cE?version=2&autoplay=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="0" height="0"></embed></object></center>
 
3. Preview dulu. Jadi, save terus. Codes yang kat atas tu untuk autoplay. So, lagu kat blog korang akan automatik terpasang ^^

#ALERT ! : Jangan letak gadget tu di sidebar ! Letak le kat mana-mana, kat bawah sekali pun takpe.

NOTA TANGAN :

Biru : Tukarkan code lagu tu sebab lagu kat atas tu memang sesaje ambik. Taktahu lagu apa dah. Ambik kat Youtube eh :D Kalau tak tahu nak ambik code camne, ikut gambar kat bawah ni.


Klik untuk tumbesaran sihat

1. Cari lagu di YOUTUBE ni.
2. Then, ambik URL macam yang ditunjukkan dalam gambar atas ni. Pastikan code korang diambil selepas v=.

You Might Also Like

0 Commentor(s)

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD