Tutorial : Navigation V

5:58:00 PM

   
Live Preview :

Tutorial Freebies Entries Affies
 
Senang ajoo :P so, jumm, jum bertuto anak-anak sekalian. -.-"
 


1. Klik SINI dulu :D Sedekah sikit. Tapi, ikhlas ye ^_^ Then, buat la apa yang korang suka.
2. Dashboard > Layout > Add A Gadget > HTML/JavaScript
 


 





Klik untuk tumbesaran sihat lagi kuat ^^ Rawrrr :) 
 
3. Copy code kat bawah ni and then paste kat HTML/Javascript tadi

<style>
a.fafakyraa{
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;
margin:5px;
display:inline-block;
text-align:center;
background: #eee;
color:#000;
width:75px;
padding:2px;}

a.fafakyraa:hover{
color: #fff;
background:  #EBD6FF;
-moz-box-shadow: inset 0 0 5px 5px #EBD6FF;
-webkit-box-shadow: inset 0 0 30px 30px #EBD6FF;
box-shadow: inset 0 0 30px 30px #EBD6FF;}
</style>

<center>
<a class="fafakyraa" href="http://www.blogger.com/LINK">Tutorial</a>
<a class="fafakyraa" href="http://www.blogger.com/LINK">Freebies</a>
<a class="fafakyraa" href="http://www.blogger.com/LINK">Entries</a>
<a class="fafakyraa" href="http://www.blogger.com/LINK">Affies</a>
</center>

NOTA TANGAN : 

  • Biru : warna yang korang suka. Boleh tengok kat SINI untuk cari kod warna :)
  • Oren : Link page korang. Kalau tak tahu nak buat page macam mana. Boleh tengok SINI
  • Merah : Perkataan korang ^^
Kalau nak tambah lagi, guna kod ni dan paste selepas kod <center>

<a class="fafakyraa" href="http://www.blogger.com/LINK">AYAT KORANG</a>
 
Assalamualaikum
Blog Author : FafaKyraa

You Might Also Like

0 Commentor(s)

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD