Tutorial : Transparent Youtube ( Autoplay )

8:20:00 AM

 

So, hari ni fafa tersangatlah boring. So, nak share 1 tuto yang boleh kira menarik la kepada sesape yang suka letak lagu. Heeee :D So, your transparent utube gonna be like this !!




1. Layout > Add A Gadget > Choose HTML/Javascript.

2.Sekarang, copy code kat bawah ni dan pastekan kat ruangan HTML/Javascript tu. 



<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/bq_PWQTCT2A?version=2&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=ffffff&amp;amp;color2=ffffff " /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/bq_PWQTCT2A?version=2&autoplay=1&hl=en_US&amp;color1=ffffff&amp;amp;color2=ffffff "" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>



3. You can preview and save your blog :)



NOTA TANGAN :


Merah : Korang boleh adjust size youtube tu. Kalau taktahu size yang sesuai, CLICK HERE.

Biru  Korang hanya perlu memasukkan code lagu youtube tu. Caranya boleh dilihat seperti gambar di bawah :








Klik untuk tumbesaran sihat

1. Cari lagu di YOUTUBE ni.
2. Then, ambik URL macam yang ditunjukkan dalam gambar atas ni. Pastikan code korang diambil selepas v=.

Oppss, lupa nak bagitahu. Codes kat atas tu memang untuk ( autoplay ) So, takyah la susah-susah godek benda yang memang dah terang lagi bersuluh susah ni -.- Selamat mencuba yew

You Might Also Like

0 Commentor(s)

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD