Tutorial : Youtube Without Video

7:46:00 AM

 

Youtube player ni tanpa video tau. Hihiikk, kalau ada pun, sure takde orang nak tengok. Really ? Fokus baca entry. Bukan nak tengok video. Kan ? Kan ?

Contoh player

1. Layout > Add A Gadget > Choose HTML/Javascript.


2. Copy code kat bawah ni dan pastekan kat ruangan HTML/Javascript tu. 


<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/iTqZH1MrIDk?version=2&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/iTqZH1MrIDk?version=2&autoplay=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>


3. Preview dulu. Jadi, save terus. Codes yang kat atas tu untuk autoplay. So, lagu kat blog korang akan automatik terpasang ^^



NOTA TANGAN :


Merah : Kalau rasa youtube player tu terlalu besar bagi korang, adjust size. Nak tahu sizenya, TEKAN SINI.

Biru : Tukarkan code lagu tu sebab lagu kat atas tu memang sesaje ambik. Taktahu lagu apa dah. Ambik kat Youtube eh :D Kalau tak tahu nak ambik code camne, ikut gambar kat bawah ni.





Klik untuk tumbesaran sihat

1. Cari lagu di YOUTUBE ni.
2. Then, ambik URL macam yang ditunjukkan dalam gambar atas ni. Pastikan code korang diambil selepas v=.



You Might Also Like

0 Commentor(s)

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD