Tutorial : Billy Player ( Autoplay )

1:34:00 PM

 
 
http://3.bp.blogspot.com/-FHDntonr0kU/UJaPVVhCYQI/AAAAAAAAFXs/ybR3_l3ARyU/s1600/cc.png
Your billy player gonna be like this.
1. Klik SINI dulu ye. Then, buatlah apa yang korang suka. 
2. And then, CLICK SINI. Search lagu favourite korang and akan keluar macam kat bawah ni. Kalau tak keluar macam kat bawah ni, maksudnya lagu yang korang search tu takde. 

3. Bila dah keluar, klik link lagu yang korang search tadi macam gambar di atas.

4. Copy code yang dalam HTML embed tu. Then, bukak microsoft word korang. Paste code tadi dalam tu. 

5. Kemudian, copy code macam yang dihighlight kat atas tu. *Dari http sehingga mp3*

Pergi ke wesite INI dan step seterusnya, sila rujuk gambar.

Black : Paste URL lagu yang korang copy dari microsoft word tadi. 
Yellow :  Tulis tajuk lagu 

Blue Tick kotak 'Autoplay'

Red : Generate code ! Copy code yang diberi.

Then, macam biasa paste kat HTML/Javascript kat blog korang tu. 

Caranya : Layout > Add A Gadget > Choose HTML/Javascript and paste code tu. SIAP !


Assalamualaikum
Blog Author : FafaKyraa

You Might Also Like

0 Commentor(s)

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD