Tutorial : Floating Billy Player

2:58:00 PM

 
 
Tuto ni hanya untuk billy player je. Yang lain, tak pasti. Maybe boleh, tapi nampak pelik je la sebab ukuran lain. Yang mana retiss yang godek-gogek code, silakan letak apa-apa player pun ^^ Fafa dah try untuk simple and denim template. And menjadi. Lupa nak prinscreen -.-" So, korang try je la. Mana tahu kot-kot jadi :)
 
CARA 1 :
1. Dashboard > Template > Edit HTML
  
2. Cari kod dibawah ini. Tekan CTRL + F ( Serentak )
 

/* Header
3. Copy dibawah, code and tampalkan diatas /* Header tadi.

.player{
position:fixed;
-webkit-transition:All 1s ease;
-moz-transition:All 1s ease;
-o-transition:All 1s ease;
bottom:10px;
overflow:hidden;
right:10px;
background:#fff;
width:10px;
border-radius:2px;
padding:10px;
-moz-box-shadow: 0px 0px 5px #ddd;
-webkit-box-shadow: 0px 0px 5px #ddd;
box-shadow: 0px 0px 5px #ddd;}

.player:hover{
width:50px;
}
 
4. Dashboard > Layout > Add A Gadget > HTML/JavaScript
<div class="player">
Billy Player codes</div>
 
CARA 2 :
  
1. Caranya sama aje, cuma yang ni korang kena paste kod pertama tu di atas ]]></b:skin>. Step seterusnya sama macam yang kat atas tu ^^

NOTA TANGAN : 
Nak cari billy code katne ? Okayy, boleh ikut tutorial INI. Gantikan dengan kod billy korang

Jadi ke tak ? Kalau dua-dua tak jadi, harap maaf ye T___T takleh tolong dah. Pasrah je lah.
 Assalamualaikum
Blog Author : FafaKyraa

You Might Also Like

0 Commentor(s)

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD