Tutorial : SCM Player ( Autoplay )

2:12:00 PM

 
 
 
 
 
You SCM player macam ni :
1. Pegi website INI
*Preview scin korang ada kat atas website tu*

1. Pilih scin mana yang korang suka, then click Next


2. Masukkan tajuk lagu korang dikotak pertama, dan URL lagu korang dikotak yang kedua. URL lagu nak ambil mana ? Sila tanya ^^ Kalau buat tuto ambik lagu katne, sure lagi panjang tuto ni.
3. Kalau korang nak tambah lagu, click Add More Songs.
4. Click Next lagi. Jangan pandai-pandai tekan previous. -.- Tak pasal-pasal hilang semua lagu-lagu tu T____T


6. Klik ( Autoplay ) *wajib eh*
7. Siap ? Puas hati ? Click Done!
8. Copy code yang diberi.
 
Then, paste kat html/Javascript. 
Caranya : Layout > Add A Gadget > Choose HTML/Javascript and paste code tu. SIAP !
  
Assalamualaikum
Blog Author : FafaKyraa

You Might Also Like

0 Commentor(s)

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD