#Penting ! Settingkan bahagian comment ( Awaiting Moderation )

10:53:00 PM

 

Comment moderation ni terSANGATlah PENTING ye korang. Haaaa, apa yang korang rasa bila syok-syok nak komen di blog tetiba bila tekan 'post' je, terus terpapar kat situ. Tanpa perlu diapprove. Sudah semestinya korang rasa ' Eh, dia ni, nanti baca tak komen aku ? Walaweh, geramnya!' Betul ? So, cepat-cepat korang settingkan bahagian comment ni. Penting tau. Ni sebagai pesanan je. Tetiba baik hati nak bagi tuto. LOL.

Comment moderation : comment di blog korang perlu diapprove dulu sebelum terpampang dalam blog. 
 
Kelebihan : Jadi senang la korang nak tahu comment mana yang dah dibaca atau belum dibaca. Selain tu, korang boleh alert dengan comment diblog, lebih-lebih lagi comment yang penting. 

Steps :

1. Log in > Dashboard > Setting > Comments

2. Scroll ke bawah.Korang ada nampakk tak perkataan Comment Moderation ?

3. Tick bahagian Always

4. Save Settings ! Walllahhh ! Tahniah ! Anda berjaya :)


 
Assalamualaikum
Blog Author : FafaKyraa

You Might Also Like

1 Commentor(s)

  1. Assalammualaikum .. Syukran tuto ..
    Done buat tuto ni ! hehe :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD