Tutorial : Apa itu blockquote

11:05:00 PM

 Assalamualaikum :)


 
Apa itu Blockquote ?

Blockquote ni ialah sejenis kotak. Blockquote ni ada pelbagai jenis mengikut kreativi otak masing-masing. Contoh blockquote fafa macam kat bawah ni :


CONTOH BLOCKQUOTE

Macam mana nak guna blockquote ?

1. Dashboard > New Post
2. Dalam new post, korang nampak tak icon  " tu ? Tu la blockquote. Caranya macam kat bawah ni :


 

 3. Kalau dah habis tulis dalam blockquote korang, tekan ENTER di keyboard. Siap ! :)

Jenis-jenis blockquote yang comel-comel boleh tengok di tuto. Sekian.

1. Dashboard > Buat entry macam basa/Click New Post.
2. Korang nampak tak button " kat atas tuu? Button macam ni haa.



3. Nampak kan? after korang tekan tu, secara automatik, korang punya typing error yang | akan ke tengah sikit kan? Maknanya, dah jadi dah la. - See more at: http://faqihahhusni.blogspot.com/2012/04/tutorial-for-new-blogger-post.html#sthash.qgUEaiUH.dpuf
Blockquote ni ada pelbagai jenis menikut kekreativitian korang dan kepandaian korang bab codes ni lah. Ni antara salah satu contoh. Senang cerita, blockquote ni macam sejenis kotak lah! - See more at: http://faqihahhusni.blogspot.com/2012/04/tutorial-for-new-blogger-post.html#sthash.qgUEaiUH.dpuf
Blockquote ni ada pelbagai jenis menikut kekreativitian korang dan kepandaian korang bab codes ni lah. Ni antara salah satu contoh. Senang cerita, blockquote ni macam sejenis kotak lah! - See more at: http://faqihahhusni.blogspot.com/2012/04/tutorial-for-new-blogger-post.html#sthash.qgUEaiUH.dpuf
Apa itu Blockquote?
Blockquote ni ada pelbagai jenis menikut kekreativitian korang dan kepandaian korang bab codes ni lah. Ni antara salah satu contoh. Senang cerita, blockquote ni macam sejenis kotak lah!
CONTOH BLOCKQUOTE
Macam mana nak gunakan Blockquote?
Ha! Nilah soalan yang ramai blogger baru tanya. Caranya senang je. Just follow this step :

1. Dashboard > Buat entry macam basa/Click New Post.
2. Korang nampak tak button " kat atas tuu? Button macam ni haa.



3. Nampak kan? after korang tekan tu, secara automatik, korang punya typing error yang | akan ke tengah sikit kan? Maknanya, dah jadi dah la.

Kalau dah habis tulis dalam blockquote tu, korang tekan enter kat keyboard korang k :D - See more at: http://faqihahhusni.blogspot.com/2012/04/tutorial-for-new-blogger-post.html#sthash.qgUEaiUH.dpuf
Apa itu Blockquote?
Blockquote ni ada pelbagai jenis menikut kekreativitian korang dan kepandaian korang bab codes ni lah. Ni antara salah satu contoh. Senang cerita, blockquote ni macam sejenis kotak lah!
CONTOH BLOCKQUOTE
Macam mana nak gunakan Blockquote?
Ha! Nilah soalan yang ramai blogger baru tanya. Caranya senang je. Just follow this step :

1. Dashboard > Buat entry macam basa/Click New Post.
2. Korang nampak tak button " kat atas tuu? Button macam ni haa.



3. Nampak kan? after korang tekan tu, secara automatik, korang punya typing error yang | akan ke tengah sikit kan? Maknanya, dah jadi dah la.

Kalau dah habis tulis dalam blockquote tu, korang tekan enter kat keyboard korang k :D - See more at: http://faqihahhusni.blogspot.com/2012/04/tutorial-for-new-blogger-post.html#sthash.qgUEaiUH.dpuf
Apa itu Blockquote?
Blockquote ni ada pelbagai jenis menikut kekreativitian korang dan kepandaian korang bab codes ni lah. Ni antara salah satu contoh. Senang cerita, blockquote ni macam sejenis kotak lah!
CONTOH BLOCKQUOTE
Macam mana nak gunakan Blockquote?
Ha! Nilah soalan yang ramai blogger baru tanya. Caranya senang je. Just follow this step :

1. Dashboard > Buat entry macam basa/Click New Post.
2. Korang nampak tak button " kat atas tuu? Button macam ni haa.



3. Nampak kan? after korang tekan tu, secara automatik, korang punya typing error yang | akan ke tengah sikit kan? Maknanya, dah jadi dah la.

Kalau dah habis tulis dalam blockquote tu, korang tekan enter kat keyboard korang k :D - See more at: http://faqihahhusni.blogspot.com/2012/04/tutorial-for-new-blogger-post.html#sthash.qgUEaiUH.dpuf
Apa itu Blockquote?
Blockquote ni ada pelbagai jenis menikut kekreativitian korang dan kepandaian korang bab codes ni lah. Ni antara salah satu contoh. Senang cerita, blockquote ni macam sejenis kotak lah!
CONTOH BLOCKQUOTE
Macam mana nak gunakan Blockquote?
Ha! Nilah soalan yang ramai blogger baru tanya. Caranya senang je. Just follow this step :

1. Dashboard > Buat entry macam basa/Click New Post.
2. Korang nampak tak button " kat atas tuu? Button macam ni haa.



3. Nampak kan? after korang tekan tu, secara automatik, korang punya typing error yang | akan ke tengah sikit kan? Maknanya, dah jadi dah la.

Kalau dah habis tulis dalam blockquote tu, korang tekan enter kat keyboard korang k :D - See more at: http://faqihahhusni.blogspot.com/2012/04/tutorial-for-new-blogger-post.html#sthash.qgUEaiUH.dpuf
Apa itu Blockquote?
Blockquote ni ada pelbagai jenis menikut kekreativitian korang dan kepandaian korang bab codes ni lah. Ni antara salah satu contoh. Senang cerita, blockquote ni macam sejenis kotak lah!
CONTOH BLOCKQUOTE
Macam mana nak gunakan Blockquote?
Ha! Nilah soalan yang ramai blogger baru tanya. Caranya senang je. Just follow this step :

1. Dashboard > Buat entry macam basa/Click New Post.
2. Korang nampak tak button " kat atas tuu? Button macam ni haa.



3. Nampak kan? after korang tekan tu, secara automatik, korang punya typing error yang | akan ke tengah sikit kan? Maknanya, dah jadi dah la.

Kalau dah habis tulis dalam blockquote tu, korang tekan enter kat keyboard korang k :D - See more at: http://faqihahhusni.blogspot.com/2012/04/tutorial-for-new-blogger-post.html#sthash.qgUEaiUH.dpuf
Apa itu Blockquote?
Blockquote ni ada pelbagai jenis menikut kekreativitian korang dan kepandaian korang bab codes ni lah. Ni antara salah satu contoh. Senang cerita, blockquote ni macam sejenis kotak lah!
CONTOH BLOCKQUOTE
Macam mana nak gunakan Blockquote?
Ha! Nilah soalan yang ramai blogger baru tanya. Caranya senang je. Just follow this step :

1. Dashboard > Buat entry macam basa/Click New Post.
2. Korang nampak tak button " kat atas tuu? Button macam ni haa.



3. Nampak kan? after korang tekan tu, secara automatik, korang punya typing error yang | akan ke tengah sikit kan? Maknanya, dah jadi dah la.

Kalau dah habis tulis dalam blockquote tu, korang tekan enter kat keyboard korang k :D - See more at: http://faqihahhusni.blogspot.com/2012/04/tutorial-for-new-blogger-post.html#sthash.qgUEaiUH.dpu
Apa itu Blockquote?
Blockquote ni ada pelbagai jenis menikut kekreativitian korang dan kepandaian korang bab codes ni lah. Ni antara salah satu contoh. Senang cerita, blockquote ni macam sejenis kotak lah!
CONTOH BLOCKQUOTE
Macam mana nak gunakan Blockquote?
Ha! Nilah soalan yang ramai blogger baru tanya. Caranya senang je. Just follow this step :

1. Dashboard > Buat entry macam basa/Click New Post.
2. Korang nampak tak button " kat atas tuu? Button macam ni haa.



3. Nampak kan? after korang tekan tu, secara automatik, korang punya typing error yang | akan ke tengah sikit kan? Maknanya, dah jadi dah la.

Kalau dah habis tulis dalam blockquote tu, korang tekan enter kat keyboard korang k :D - See more at: http://faqihahhusni.blogspot.com/2012/04/tutorial-for-new-blogger-post.html#sthash.qgUEaiUH.
Assalamualaikum
Blog Author : FafaKyraa

You Might Also Like

0 Commentor(s)

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD