Tutorial : Tick expand widget ( new blogger Interface )

11:06:00 PM

Assalamualaikum :)

 
 
Fafa sendiri alami masalah ni. Tetibe nak edit template kepe, tengok-tengok, eh, acano aku nak tick expand widget ni ? Nak meraung jangan cakap la. Memang rasa nak nangis sebab mood meng'edit' terganggu -.- blogger ni pun satu, gedik semacam je nak tukar interface baru. Pening den -.-

 So, dont worry, setiap masalah ada penyelesaian. Ewahh :)

Cara Tick Expand Widget :

1. Dashboard > Template > Edit HTML
2. Then, korang akan nampak kotak yang serba pelik macam kat bawah ni.
3. Cari anak panah hitam yang kecik macam dalam gambar di bawah dan klik semua. Ala, sikit je. Hehe. Kalau tak klik tak jumpa la kod yang nak dicari. Ehe :D

Klik untuk tumbesaran sihat

Cara Search Code :

1. Alihkan cursor ke kotak HTML tadi dan klik.
2. Tekan Ctrl + F secara serentak. Kalau tak tahu macam mana nak klik tengok tuto SINI.
3. Then cari la kod apa yang korang nak cari. Siap ! Tahniah jika berjaya.

Nota Jari Kaki :

p/s : Ni berdasarkan yang fafa tahu je la. Kalau tak faham lagi rujuk kepada pakar tuto anda. Weeehee. Selamat berjaya :)
 
Assalamualaikum
Blog Author : FafaKyraa

You Might Also Like

1 Commentor(s)

  1. masyaAllah sis tq sangat! sekarang baru tau hihi :')

    ReplyDelete

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD