Nak minta pendapat bloggers boleh tak ?

7:57:00 PM

Assalamualaikum :)

Fafa nak minta pandangan korang tentang blog fafa ni. Apa yang baik datangnya dari Allah. Yang buruk itu datang dari fafa sendiri. So, fafa akan cuba baiki mana yang patut. Harap bloggers sekalian sudi tolong XD

1. Apa patut fafa bahasakan diri fafa di blog ?
 - Fafa tahu soalan ni memang pelik sikit. But, seriously, kalau guna 'aku' rasa macam... Mak aii, perlu ke bahasakan diri dengan panggilan 'aku' ? Terasa kasar lah pulak. In the other hand, kalau guna fafa, rasa gedikss semacam je. Aih, pening macam ni. Memang takde pendirian langsung lah -.- Or, maybe 'saya' hehe. Lagi lah pelikss. So, apa kata, korang yang suggest untuk fafa XD

2. Warna blog.
- Yang ni kadang-II buat fafa pening. Rasa macam ok dah blue + pink. Kalau fafa tengok sendiri ok je. Takde lah sakit mata memandang. Tapi, bila terjumpa tips-II tentang warna blog, kebanyakannya cakap warna terang-II ni buat sakit mata pembaca je.

3. Loading blog
- Cuba kritik sikit yang ni. Fafa dah cuba buang macam-II yang tak penting. Taktahu dah nak buang apa. Bila banding dengan blog orang lain, rasa berat pulak walhal bukan ada penimbang pun -.-

4. Background.
-  Sila lah nilai background fafa. Hari tu dah letak background warna biru but terlalu muda. Yang ni tua sikit but tak tahu ok ke tak.

5. Entry
- Hehe, yang ni fafa tahu. Mesti ramai yang setuju yang entry fafa ni bukan best mana pun. Orang lain ada jugak entry kat blog fafa ni. But seriously, niat fafa hanya nak tolong newbies. Mungkin dah ramai yang buat tuto, but i will try my best. Takmo kedekut ilmu tau XD

6. Tulisan/Font
- Ok tak saiz font yang fafa guna ni ? Terlalu kecik or terlalu besar bagi korang ?

So, yang tu je fafa nak tanya. Harap sudilah komen dan bagi pandangan. Kalau ada apa-apa lain selain diatas tu, jangan segan-segan nak komen. Contohnya, tak suka header ke, banner or amaran berkelip-kelip yang tah pape tu. Dari segi blockquote ke. Sidebar widget ke. Mana tahu, ada yang juling tengok benda-benda yang asyik berkelip tak henti-henti dekat blog fafa ni. Hehe XD Insya Allah segala komen akan diterima dengan hati yang terbuka. Dan fafa akan cuba untuk ubah apa-apa.Tapi, haruslah komen yang membina dan positif tau ? XD Pandangan dan cadangan amatlah dihargai.

Assalamualaikum
Blog Author : FafaKyraa

You Might Also Like

8 Commentor(s)

  1. Waalaikumussalam :) Bagi saya semuanya ok! ;) Cuma tahap loadingnya.... boleh lah... hehe ^^

    ReplyDelete
  2. fae pakai 'fae' dalam blog hehe so xde hal if fafa nak pakai 'fafa' to represent yourself. xde gedik pun. hehe.

    the rest is okay to me :)

    ReplyDelete
  3. dulu Ms pakai' Ms'tapi bila tulis entry mcm x menjiwai lak maka MS tukar 'aku' so rasa best je tulis entry tp bila bw atau drop comment mesti bagi nama panggilan 'Ms'..loading ok je.. warna depends pada gaya penulisan

    ReplyDelete
  4. @WanrusWaniee Memang fafa pening sikit dengan masalah loading blog ni. Adoi. Haha :) Btw, thanks comment XD

    ReplyDelete
  5. Pada pendapat Eraz, warna tajuk entri tu biar berwarna yang boleh dibaca.. Kalau tak nanti, kena highlight dulu, baru nampak.. Cadangan je la..

    ReplyDelete
  6. @Eraz Fadli oh, ok. Dah tukar. Harap kali ni okay lah. Thanks ye XD

    ReplyDelete
  7. @::Misz sunsWeetz:: Thanks. Fafa akan teruskan guna 'fafa' je la. Huhuhu XD

    ReplyDelete

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD