Tips : Mula bertudung labuh

7:30:00 AM


Assalamualaikum and hello korang. Wassup ? Iman sihat ? XD

Post ini fafa dapat daripada group #GTL (Geng Tudung Labuh) di facebook. Saja nak kongsi. Harap bermanfaat kepada semua.

Source : Facebook

Tips Mahu Mula Bertudung Labuh. Perkongsian ini hanya berdasarkan pengalaman. Harap bermanfaat.

1- Mula-mula timbulkan minat untuk bertudung labuh, dah ada ? Alhamdulillah.

2- Mula labuhkan tudung yang sedia ada, tak perlu tergesa-gesa beli tudung labuh, cukup sekadar labuhkan dulu tudung sekarang walau bidang 45.

3- Buat no. 2 tu untuk bagi orang biasa dengan perubahan anda yang nak bertudung labuh , baru anda tak akan rasaseperti dipandang aneh, dah?

4- Mula membeli tudung labuh secara berperingkat, bidang 50,55,60. Labuh tudung bergantung kepada saiz badan anda, kalau kecil, bidang 50 pun sudah memadai, kan?

5- Istiqomah dalam pemakaian tudung labuh, cara mudah, sedekahkan tudung-tudung lama anda atau sorok baru anda tak ada pilihan lain selain memakai tudung labuh tersebut.

6- Lama kelamaan, anda akan terbiasa bertudung labuh, orang sekeliling akan terbiasa melihat anda sebagai seorang yang memakai tudung labuh.
Lamanya nak boleh pakai tudung labuh. Biar lama asal istiqomah, selamat mencuba XD

P/s : Semoga kita menjadi hamba yang selalu berusaha untuk berhijrah okayy ? :)


Assalamualaikum
Blog Author : Fafa Kyraa

You Might Also Like

1 Commentor(s)

  1. Nice tips adik..buat slow2..nanti lama2 akan terbiasa bertudung labuh..(:

    ReplyDelete

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD