Tutorial : Background berbeza di setiap post

7:30:00 AM


Assalamualaikum and hello korang. Wassup ? Iman sihat ? XD

Tutorial kali ni tentang background yang berbeza di setiap entry. Contohnya sekarang background entry korang takde gambar. Warna putih je. Korang boleh tukar jadi background yang ada bunga, ikan, kucing, katak, =.=Macam macam la. Yang penting jadi gambar. So, lets tuto !

1. Log in > Dashbord > New Post
2. Copy code ni dan pastikan code ni di paste di HTML bukan Compose.

 
 <div style="background:url(Link gambar disini) no-repeat;">Taip segala entri untuk blog korang di sini. </div>

3. Bila dah siap, publish dan lihat hasilnya.

NOTA KAKI TANGAN :

ABC : Link background korang.
ABCTaip apa sahaja entri korang macan biasa. 
ABC : Buang no-repeat kalau korang guna gambar bersaiz kecil

*Kalau nak lebih mudah, buat apa sahaja entri, tetapi ending mesti ada </div>   

Jangan lupa comment dan request tuto di ask.fm
 

Assalamualaikum
Blog Author : Fafa Kyraa

You Might Also Like

0 Commentor(s)

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD