Tutorial : Letak Nuffnang dalam blog ( blogskin )

6:30:00 AM


Assalamualaikum and hello korang. Wassup ? Iman sihat ? XD

Tuto kali ni adalah macam mana nak letak iklan nuffnang di blogskin. Memang fafa pun ada try. Sebab fafa ambil tempahan edit blogskin. Susah ok. Prefer guna template biasa je lah. Kita tak larat T.T so, bagi yang nak letak nuffnang di blogskin, jums tuto !

Atas Header LEADERBOARD (728X90)

1. Dashboard > Template
2. Tekan CTRL+F dan cari code ni:


<head>

Copy code LEADERBOARD (728X90) dan paste kat ATAS code <head> tadi. Done untuk yang leaderboard. Forward kepada bawah entry pulak

Bawah Post LARGE RECTANGLE (336X280)

</Blogger>

Dah jumpa ? Then copy code yang LARGE RECTANGLE (336X280) untuk letak antara content dalam entry. Pastekan code nuffnang tu kat ATAS code </Blogger>

Sidebar
SKYSCRAPER (160X300)

Kalau nak letak kat sidebar, copy code SKYSCRAPER (160X300) dan letak kat mana-mana bahagian sidebar blogskin korang.

 3. Dah siap ? Preview dan Save.

Do ask for tutos at my ask.fm. Insya Allah fafa tolong XD Ilalliqa' bloggers. Good luck.
 

Assalamualaikum
Blog Author : Fafa Kyraa

You Might Also Like

2 Commentor(s)

  1. kenapa gambar tak keluar? dah letak. Tapi gambar tak keluar. macam mana ni? hmm sis tolong :'( memang blogskin bole guna eh? sara guna yang sidebar tapi gambar tk keluar :(

    ReplyDelete
  2. thankss sis, dapat buat.
    nanti singgah ye sini :)
    http://raihanabintiramlan.blogspot.com/

    ReplyDelete

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD