UsrahTeam : Aurat VS Ustaz

3:06:00 PM

Assalamualaikum and hello korang. Wassup ? Iman sihat ? XD

Alhamdulillah. Syukur. Allah bagi rezeki ceni. :) Haa, orang lain dah lama update pasal PMR. Aku baru nak update. Cis. Papepun, alhamdulillah. So, aku nak share sikit pasal aurat ni. Dari #GroupHM. 


Aurat VS Ustaz :
1. Benar yang menutup aurat tidak semestinya ke syurga, tetapi yang tidak menutup aurat itu pastinya ke neraka.
- Ustaz Don.

2. Jin sebenarnya suka memikat manusia, terutama wanita yang suka bersolek dan gemar berpakaian mendedah aurat.
- Ustaz Ahmad Dasuki Abd Rani.

3. Aurat itu maruah. Maruah itu mahal. Mahal itu tidak terbeli. Indahnya wanita yang menjaga maruahnya kan.
- Ustaz Kazim Elias

4. Perempuan yang tidak menutup aurat adalah perempuan yang tidak bermaruah.
- USTAZ NAZMI KARIM

5. Lagi lama gambar nampak aurat ada kat Facebook / laman sosial,
Lagi banyak dosa dicatat dalam buku amalan kita.
- Ustaz Azhar Idrus

6. Pergi masjid tutup aurat, tapi di luar masjid tak tutup aurat. Inilah antara orang yang menghina agama Islam itu sendiri.
- Ustaz Mior

7. Bertudung belum tentu tutup aurat sempurna, kena tengok bagi habis, kainnya, labuhnya, atas, bawah, tepi kiri dan kanannya.
- Ustaz Yusuf

8. Allah suruh perempuan tutup aurat sebab Allah tahu bagaimana bahayanya pandangan sang lelaki.
- Tanyalah Ustaz

9. Zaman Imam Syafie, nampak tumit perempuan dikira pelik. Zaman Kita tak nampak aurat perempuan sehari dikira pelik.
- Ustaz Syed Abdul Kadir
10. Dari mana hati yang bersih, kalau berpakaian ketat dan tidak menutup aurat
- TG Sheikh Nuruddin al-Banjari

11. Akal ini mahal. Orang yg berakal wajib tutup aurat. Orang yang tak berakal tak wajib tutup aurat. Tapi Orang yang tak tutup aurat memang tak berakal.
- Ust. Ismail Kamus
P/s : Maaf dah tukar panggilan aku pffftt. Do follow my twitter acc --> @TheFKyraa

Okay. Syukran. Ma'assalamah wa Ilalliqa' bloggers XD

Assalamualaikum
Blog Author : Fafa Kyraa

You Might Also Like

6 Commentor(s)

  1. nice entry. xD btw, blog nie comel lha. pink gitu ! hehe.

    jom singgah blog sy :)
    http:lovelydaie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Nice entry :D done follow sini.. :)
    Singgah blog nysa jom :D
    http://hidupmauchillbeb.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Nice entry :D done follow sini.. :)
    Singgah blog nysa jom :D
    http://hidupmauchillbeb.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Wow . Nice Entry ..
    Teruskan Share Benda-II yang bemanfaat seperti nie ;)

    ReplyDelete
  5. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Aurat tu maruah wanita tapi wanita sekarang ramai yg tidak sedar .. Semoga kita semua diberi hidayah

    ReplyDelete

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD