Prove.

8:37:00 PM

Assalamualaikum readers. Wassup? Iman macam mana? Sihat tak dia? Alhamdulillah kita masih lagi bernafas hari ini. Maka nikmat Tuhan yang mana satu yang kamu dustakan ? [ 55:42 ]

People won't believe you until you make it through.

Urghh statement ni.

Ok sebelum tu,
Bismillahirrahmanirrahim.

Kalau nak fikir pandangan orang, kutukan orang, kata orang, banyak kot cabang.

Sorang fikir macam ni. Sorang fikir macam tu and you know what? Nak layan punyalah letih tahap gaban.

Sometimes people may ask you why this why that until we prove them something. Ok disini tak payahlah aku nak bajet speaking omputeh kerana sememangnya aku tak reti.

Ada je manusia yang suka mempertikaikan kebolehan orang lain. Tak semua. Aku cakap ada je.

Speaking from experience huh? Err, not really.

Ok. Proceed.

Some might happen due to these popular reasons

a) Keadaan fizikal.

Orang selalu pandang yang ni. Boleh kata majorrrrr factor from all factors. Blerghh.

Contoh situasi : Kau nampak orang gemuk naik atas pentas nak ujibakat nyanyi. Sekali pandang fuh memang nak cakap cantik fizikal tu tak ah kan. Tapi tup tup bila keluar je suara, semua melting cair. Kalah dah Hafiz af.

b) Rupa

Yang ni? Ok, aku tak tau nak letak tangga mana. Boleh je letak atas major factor. Hahaha --" Tak kira la dia jahat mana pun, buruk mana pun, selagi dia cantik, orang tak boleh kata apa dah. Yang buruk diketepikan walau dia berbakat tinggi. This is fact. Really.

Ok. Cukuplah aku bagi sebab yang tu je. Sebab otak dah blank ni T.T

And bagi aku, tak kisah la orang yang cakap apa pun, janji aku tak susahkan diorang.

Ok silap. Janji Allah suka. Allah redha :)

************

Tinggi ke, rendah ke, kecik ke, besar ke, pada aku sama je. Ok let me tell you what i had gone through recently. Aku terpilih ke kem. And pada mulanya,

They probably had said,

"Awak kecik. Can you manage at the camp?"
"Orang lain tinggi tinggi. Awak je yang kecik. How can you survive?"
"Just quit. That camp isnt for you."

Whoaaaa. Thats not a big deal tho. Aku okay je. Walaupun kadang kadang aku sendiri mempertikaikan ketinggian aku. *slap me*

And alhamdulillah aku dapat ke peringkat lebih tinggi. And since then, no more 'kecik-manage-camp' thing.

Sebab apa?

Because I had prove to them, walaupun aku tak lah 'setinggi' budak baya aku, I 'can' be like 'em.
I'm not boasting myself nor bragging.

“For me, it’s not about winning an award. It’s also about not even being nominated.”
― Jarod Kintz.

It's about........ proving. Self-satisfaction.

Tapi dalam membuktikan, nawaitu tak boleh lari. Kena letak kembali niat kepada fitrah. Iaitu lillahi taala. Bukan sebab manusia. Till here. Gtg :)

Jangan gusar jika ada yang menghakimi kita. Kerana tiada hakim sebaik Allah.

Okay. Syukran. Adieu. Ma'assalamah wa Ilalliqa' hamba hamba Allah sekalian.
Assalamualaikum
Blog Author : Fafa Kyraa

You Might Also Like

0 Commentor(s)