Weakness

9:18:00 PM

Assalamualaikum readers. Wassup ? Iman macam mana ? Sihat tak dia ? Alhamdulillah kita masih lagi bernafas hari ini. Maka nikmat Tuhan yang mana satu yang kamu dustakan ? [ 55:42 ]


So, here's my story.


Kadang, akan wujud satu perasaan berdebar debar tiba tiba.

Palpitation.

Heh. Bukan berdebar debar bila nampak crush. Bukan berdebar debar bila crush balas pandang. Err… Even aku takde crush –“

I do have my own weak spot.

Yeah really. I’m not that Miss Perfecto.

When I urge myself to go beyond my weakness, I do make mistakes.  And when I make mistakes, mula lah aku nak rasa down, sedih, rendah diri bagai.

Hailah…. Serious letih dengan diri sendiri.

Aku taknak la ceghita pebenda weakness aku. Tak baik naaa ceghita aib sendiri. *Gelak sopan* Aku nak luah cemana aku main paksa paksa dengan diri sendiri and finally, there you go, I make berkajang kajang masalah.

Aku aktif bepersatuan.
Aku rapat dengan cikgu.
Aku dah reti bodek cikgu.

Eh. Haha. Ok enough.

But, I still can’t get over my weakness. Until……. Cikgu lantik aku jadi headgirl.

Jadi headgirl mana boleh duduk diam tak buat apa apa. Semua tanggungjawab aku yang kena pikul. Semua keputusan, aku yang kena buat. Though, aku banyak lari dari sesetengah benda disebabkan oleh kelemahan aku.

Papepun, aku cuba atasi kelemahan aku walaupun tak banyak.


I do make mistakes when I try, and yeah, pernah sangatlah kalau nak kena gelak SATU SEKOLAH.

Premise 1 : I made mistakes
Premise 2 : I was a laughing stock.
Conclusion : Aku buat salah dan aku kena gelak dengan satu sekolah termasuk cikgu dengan dak dak sekolah sekali. Tapi aku tak sure makcik makcik kantin, pakcik guard ada dalam list ke tak.

TIpu la kalau aku cakap aku watlek watpis je masa tu. Rasa down tahap gaban kot.

But, hey, bukan semua orang dapat grab chance macam yang aku dapat walaupun they crave for it.

So, quoting myself :

“Try to push yourself beyond your limits though you may make mistakes. Don't ever give up.”

Jadi, berbalik pada palpitation tadi. Erghhh.. Rasa nak keluar jantung bila fikir aku yang kena handle majlis esok. Kecik je salah dan silap yang aku buat masa tu. *Err maybe* But, still, aku rasa berdebar  sebab takut ‘banana fruits two times’ T.T

Doakan aku semua.

P/S : Rasanya dah boleh agak sangat dah kemende weakness aku eherherr
P/S II : Abaikan quote T.T

Okay. Syukran. Adieu. Ma'assalamah wa Ilalliqa' hamba hamba Allah sekalian.

Assalamualaikum
Blog Author : Fafa Kyraa

You Might Also Like

0 Commentor(s)

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD