Goodbye Ramadhan

3:36:00 AM

http://eidmubarakwishess.com/wp-content/uploads/2016/07/Bye-Bye-Ramadan-Pictures-1024x762.jpg?1857dc

Salam 'alaikum.

Alhamdulillah. Thanks to Him who has blessed us with witnessing another ramadhan in this year. So, while preparing for Eid, dont forget to make sure that we end this blessed month in a good way.

Insya Allah.

Pejam celik, pejam celik, dah sampai ke hari terakhir ramadhan. T.T

Pada aku, ramadhan tahun ni adalah yang paling terindah. Ramadhan yang ajar aku banyak benda. Dari sekecil kecil perkara yang aku abai selama ni, hinggalah ke sebesau besau perkara.

Lagi lagi tahun ni aku berpuasa di 'perantauan'. Hari first pun kemainnnn seksa dia. Almaklumlah, kami berMPPB dalam bulan ramadhan. Orang yang tak biasa tu memang kena tahan perit lah.

Tapi, despite all sorts of penyeksaan, *acewwah* ada satu hal yang aku paling hargai dekat kmkt ni...

Rutin harian. Haha seriouslah.

Rutin yang menghidupkan. Kami bukan sekadar berpuasa menonong je. Lepas tu bila masuk maghrib je berbuka. Tak.

Tapi lebih dari tu. 

Terima kasih kepada mereka yang selalu berusaha untuk mengajak dan mengingatkan. Allah menghantar kalian untuk memberi aku peluang memaknai ramadhan tahun ini.

Sungguh, rasa kehilangan kali ini betul betul terasa. Moga moga tahun depan kita jumpa lagi. Ma'assalamah wa ilalliqo' ya Ramadhannn.

P/s : Semakin lama semakin kekok. Semakin lama semakin bakuuu. T.T

Till here.

Assalamualaikum
Blog Author : Fafa Kyraa

You Might Also Like

0 Commentor(s)

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD